Image default
Ορθοδοξία

«Άγιοι δίπλα μας»: Ομιλία για την καθημερινή αγιότητα και την πνευματική αναγέννηση στην Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος


Ι.Μ. ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ: Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στο πλαίσιο των ποιμαντικών της δραστηριοτήτων διεξήγαγε και φέτος Κύκλο Επιστημονικών Διαλέξεων, καλώντας ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι ανέπτυξαν θέματα από την σύγχρονη πραγματικότητα που μας απασχολούν και επηρεάζουν την ζωή μας.

Οι εν λόγω επιστημονικές διαλέξεις διεξάγονταν μια φορά τον μήνα στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού Αγίων Σοφίας, Ιωάννου Χρυσοστόμου και Σπυρίδωνος Καρδίτσης, Καποδιστρίου και 18ης Αυγούστου 41 (κάτωθεν του Ιερού Ναού).

Το απόγευμα της Κυριακής 18 Μαΐου 2025 μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η 7η και τελευταία για φέτος ομιλία – συζήτηση, με τίτλο «ΑΓΙΟΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ» με ομιλητή τον π. Χριστόδουλο Μπίθα, Θεολόγο – συγγραφέα.

Η συζήτηση αφορούσε απλούς καθημερινούς ανθρώπους που πασχίζουν να προσφέρουν εξαγιασμένο τον εαυτό τους στον Θεό. Αλλάζουν αυτοί και μαζί τους αλλάζουν και πολλοί άλλοι – όσοι έχουν ειλικρινή προαίρεση – αφού το παράδειγμα του καθενός μας επηρεάζει σε επάλληλους κύκλους πολλούς ανθρώπους, με πρώτους την οικογένειά μας, φίλους και γνωστούς. Κοινό χαρακτηριστικό τους πως κάποια στιγμή της ζωής τους η οδύνη ταρακούνησε συθέμελα την ύπαρξή τους, αναγνώρισαν αστοχίες, ματαιότητες κι υπερβολές και αποζήτησαν να ξεδιψάσουν με το «ὕδωρ τὸ ἁλλόμενον εἰς ζωὴν αἰώνιον».






ΠΗΓΗ

Related posts

20 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Αγία Λυδία η Φιλιππησία

admin

Παρακλήσεις για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κώου

admin

1 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Προφήτης Ιερεμίας

admin

Αφήστε ένα σχόλιο