Μεγάλη νίκη για την Εσπεράνς Τουνίς κόντρα στην LAFC στο Μουντιάλ Συλλόγων. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τους Τυνήσιους να έχουν την κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να απειλούν με αξιώσεις την εστία του Ούγκο Γιορίς.
Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Εσπεράνς να έχει τον έλεγχο του αγώνα, μόνο που αυτή τη φορά οι Τυνήσιοι βρήκαν το γκολ, με τον Μπελαϊλί στο 70′ να διαμορφώνει το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
Το φινάλε του αγώνα, ωστόσο ήταν για… «καρδιακούς», αφού στις καθυστερήσεις η LAFC, κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του Μάρλον, με τον Μπουάνγκα να αναλαμβάνει την εκτέλεση όμως ο τερματοφύλακας της Εσπεράνς απέκρουσε με το πόδι.
Στην εξέλιξη της φάσης οι Τυνήσιοι βγήκαν στην αντεπίθεση και έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 2-0 όμως ο Γιορίς έβαλε εντυπωσιακό «στοπ», με τον διαιτητή της αναμέτρησης Έσπεν Έσκας στη συνέχεια να σφυρίζει την λήξη του αγώνα.
Πηγή: sdna.gr