«Ίσως το Ιράν να μπορέσει τώρα να προχωρήσει στην Ειρήνη και την Αρμονία στην περιοχή και θα ενθαρρύνω με ενθουσιασμό το Ισραήλ να κάνει το ίδιο»
Από την δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλεσε «πολύ αδύναμη» την ιρανική απάντηση, η οποία στόχευσε την αμερικανική βάση στο Κατάρ.
«Το Ιράν απάντησε επίσημα στην εξολόθρευση των πυρηνικών του εγκαταστάσεων από εμάς με μια πολύ αδύναμη απάντηση, την οποία περιμέναμε και την αντιμετωπίσαμε πολύ αποτελεσματικά», ανέφερε, ενώ επιβεβαίωσε ότι η Τεχεράνη είχε ενημερώσει τους Αμερικανούς πριν από την επίθεση.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Το Ιράν αντέδρασε επίσημα στην καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεών του με μια πολύ αδύναμη απάντηση, την οποία αναμέναμε, και την αντιμετώπισε πολύ αποτελεσματικά. Έχουν εκτοξευθεί 14 πύραυλοι – 13 καταρρίφθηκαν και 1 «απελευθερώθηκε», επειδή κατευθυνόταν προς μια μη απειλητική κατεύθυνση.
Χαίρομαι που αναφέρω ότι ΚΑΝΕΝΑΣ Αμερικανός δεν τραυματίστηκε και δεν προκλήθηκαν σχεδόν καθόλου ζημιές. Το πιο σημαντικό, τα έβγαλαν όλα από το «σύστημά» τους και, ελπίζω, δεν θα υπάρξει άλλο ΜΙΣΟΣ.
Θέλω να ευχαριστήσω το Ιράν που μας ειδοποίησε έγκαιρα, κάτι που κατέστησε δυνατό να μην χαθεί καμία ζωή και να μην τραυματιστεί κανείς. Ίσως το Ιράν να μπορέσει τώρα να προχωρήσει στην Ειρήνη και την Αρμονία στην Περιοχή και θα ενθαρρύνω με ενθουσιασμό το Ισραήλ να κάνει το ίδιο. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα!».
«Είναι ώρα για ειρήνη»
Με νέα ανάρτησή του, μάλιστα, ο Τραμπ αναφέρει: «Συγχαρητήρια κόσμε, είναι ώρα για ειρήνη».