Image default
Κόσμος

Ο Τραμπ διαψεύδει την είδηση για βοήθεια 30 δισ. δολαρίων στο Ιράν


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε χθες (τοπική ώρα) τις αναφορές μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνησή του είχε συζητήσει την πιθανότητα να βοηθήσει το Ιράν να αποκτήσει πρόσβαση σε κεφάλαια ύψους ως και 30 δισεκ. δολαρίων προκειμένου να έχει πυρηνικό πρόγραμμα για την παραγωγή ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς.

Το CNN μετέδωσε την Πέμπτη και το NBC News χθες, Παρασκευή, ότι η κυβέρνηση Τραμπ εξέταζε τις τελευταίες ημέρες πιθανά οικονομικά κίνητρα για το Ιράν με αντάλλαγμα η κυβέρνηση της χώρας να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου. Τα αμερικανικά μέσα επικαλέστηκαν πηγές για τις πληροφορίες αυτές.

Σύμφωνα με το CNN, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι έχουν συζητηθεί διάφορες προτάσεις, που όμως είναι ακόμη προκαταρκτικές.

«Ποιος στα Μέσα των Ψευδών Ειδήσεων είναι ο Λεχρίτης που λέει ότι «ο πρόεδρος Τραμπ θέλει να δώσει στο Ιράν 30 δισεκ. δολάρια για να φτιάξει μη στρατιωτικές Πυρηνικές εγκαταστάσεις’. Ποτέ μου δεν άκουσα αυτή τη γελοία ιδέα», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social αργά χθες, χαρακτηρίζοντας τις αναφορές αυτές «ΑΠΑΤΗ».

Από τον Απρίλιο, το Ιράν και οι ΗΠΑ πραγματοποιούν έμμεσες συνομιλίες με στόχο να βρεθεί μια νέα διπλωματική λύση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Η Τεχεράνη λέει πως το πρόγραμμά της έχει ειρηνικούς σκοπούς. Η Ουάσινγκτον λέει ότι θέλει να διασφαλίσει πως το Ιράν δεν μπορεί να αναπτύξει πυρηνικό όπλο.



ΠΗΓΗ

Related posts

Συγκλονιστικό βίντεο από την πτώση ιρανικού πυραύλου στην πόλη Ασντόντ του Ισραήλ

admin

Λος Άντζελες: Έφτασαν οι 700 πεζοναύτες

admin

Γάζα: Πέντε οι νεκροί από την επιδρομή σε αποθήκη τροφίμων

admin

Αφήστε ένα σχόλιο