Image default
Διάφορα

Πρώτος σε ψήφους ο Βασίλης Φλωρίδης για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου


Ο Βασίλης Φλωρίδης, αδερφός του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, αναδείχθηκε πρώτος στην ψηφοφορία που έγινε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, στην κούρσα διαδοχής για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που μέχρι πρότινος διατηρούσε η συνταξιοδοτηθείσα Γεωργία Αδειλίνη.

Συγκεκριμένα, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, πρώτος σε σταυρούς αναδείχθηκε ο Β. Φλωρίδης με 17 και ακολούθησαν οι κ..κ. Τζαβέλας (14), Γκανές (12), Σκάρος (10), Καπαγιάννη (7).

 

Υπενθυμίζεται πάντως πως ο ρόλος της Διάσκεψης των Προέδρων είναι γνωμοδοτικός και την τελική απόφαση για την επιλογή του νέου Εισαγγελέα λαμβάνει το υπουργικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται επίσης πως την περασμένη εβδομάδα ακολουθήθηκε η αντίστοιχη διαδικασία για τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου όπου και πρώτη σε ψήφους αναδείχθηκε η κ. Παπαδοπούλου με δεύτερη την κ. Λιάτη.



ΠΗΓΗ

Related posts

Oι εμπορικές εντάσεις μειώνουν στο 2,3% την παγκόσμια ανάπτυξη

admin

Δεξαμενή αποκολλήθηκε από όχημα και «προσγειώθηκε» στη μέση του δρόμου

admin

Σύγχρονο πρακτικό οδηγό ελαιοκομίας παρουσιάζει ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

admin

Αφήστε ένα σχόλιο