Image default
Life Style

Η «τρομερή νόσος του κινητικού νευρώνα» που έπασχε ο Γεράσιμος Μιχελής


Μεγάλη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει προκαλέσει ο θάνατος του ηθοποιού Γεράσιμου Μιχελή.

Ο «κακός» του «Παρά πέντε» έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης 15 Ιουλίου.

Συνάδελφοι και φίλοι του, τον αποχαιρετούν με αναρτήσεις στα social media.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου.

Ο Μιχάλης Οικονόμου δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια σειρά φωτογραφιών με τον Γεράσιμο Μιχελή, και τον αποχαιρέτησε δημόσια, κάνοντας παράλληλα αναφορά στη νόσο του κινητικού νευρώνα από την οποία έπασχε ο ηθοποιός.

«Καλό ταξίδι αδερφέ μου Γεράσιμε, πέτα στο φως!

Με τον Γεράσιμο Μιχελή δουλέψαμε μαζί στον Ξένο του Καμύ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη, και στο θέατρο στο ραδιόφωνο στον Οικοδιδάσκαλο του φεστιβάλ Αθηνών το 2017, ξαναβρεθήκαμε στην εκδήλωση για τη Γαλιλαία στο Μέγαρο το 2019, αλλά -κυρίως – μας άρεσε να αποκαλούμε ο ένας τον άλλο, πνευματικά αδέρφια.

Από τη στιγμή που διαγνώστηκε με τη τρομερή νόσο του κινητικού νευρώνα στράφηκε όμως ακόμα πιο βαθιά στην ποίησή του, ατενίζοντας ήδη με μια ελπιδοφόρα ευχαριστία τον ουρανό», έγραψε ο Μιχάλης Οικονόμου.

Δείτε την ανάρτησή του:

Ποιά είναι η Νόσος του Κινητικού Νευρώνα

Η Νόσος του Κινητικού Νευρώνα (ΝΚΝ), γνωστή και ως Πλάγια Μυατροφική Σκλήρυνση (ALS ή Νόσος του Lou Gehrig), είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή νευρολογική πάθηση που προσβάλλει τα κινητικά νεύρα του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

Αυτά τα νεύρα είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο των μυών που μας επιτρέπουν να κινούμαστε, να μιλάμε, να καταπίνουμε και να αναπνέουμε.

Καθώς εξελίσσεται η νόσος, οι κινητικοί νευρώνες καταστρέφονται, με αποτέλεσμα τη σταδιακή αδυναμία και ατροφία των μυών.

Οι ασθενείς συνήθως εμφανίζουν μυϊκή αδυναμία, σπασμούς, δυσκολία στην ομιλία ή κατάποση και, τελικά, αναπνευστική ανεπάρκεια. Ωστόσο, η νόηση και η αισθητικότητα παραμένουν συνήθως ανεπηρέαστες.

Η αιτία της νόσου δεν είναι πάντα γνωστή – σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει γενετική προδιάθεση, ενώ σε άλλες είναι σποραδική, χωρίς σαφή αιτιολογία.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει οριστική θεραπεία, αλλά υπάρχουν φαρμακευτικές και υποστηρικτικές παρεμβάσεις που μπορούν να επιβραδύνουν την εξέλιξή της και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών.



ΠΗΓΗ

Related posts

MAD VMA 2025 – Αφροδίτη Γεροκωνσταντή: Η εμφάνιση της ηθοποιού στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της!

admin

Βίκυ Καγιά: Στην Ψαρρού με τα παιδιά της – Οι τρυφερές οικογενειακές στιγμές – Βίντεο

admin

Λευτέρης Χαρίτος: Επίσημη εμφάνιση στο Ηρώδειο με τη νεαρή σύντροφό του, Σμαράγδα Αδαμοπούλου

admin

Αφήστε ένα σχόλιο