Image default
Ορθοδοξία

Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος – Ολοκληρώνεται η 168η Συνοδική Περίοδος


ΔΙΣ: Σήμερα, Δευτέρα 25 Αυγούστου, και αύριο, Τρίτη 26 Αυγούστου 2025, συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για την τελευταία συνεδρίαση της 168ης Συνοδικής Περιόδου

Ρεπορτάζ: Γιώργος Θεοχάρης 

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται ένας κύκλος εργασιών που διήρκεσε δώδεκα μήνες, καθώς από τον Σεπτέμβριο τη σκυτάλη αναλαμβάνει η ΔΙΣ της νέας Συνοδικής Περιόδου.

Σύμφωνα με κύκλους της Εκκλησίας της Ελλάδος, η συνεδρίαση θα επικεντρωθεί σε θέματα της Ημερησίας Διατάξεως, που αφορούν κυρίως διοικητικά ζητήματα, αποφάσεις για μητροπόλεις, καθώς και προγραμματισμό δράσεων για την ερχόμενη εκκλησιαστική χρονιά. Παράλληλα, θα γίνει απολογισμός του έργου που πραγματοποιήθηκε κατά το προηγούμενο έτος, με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική προσφορά της Εκκλησίας και τη στήριξη ευάλωτων ομάδων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να δοθεί και σε ζητήματα που σχετίζονται με τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, καθώς και στην πορεία της θεολογικής εκπαίδευσης. Εκκλησιαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η ΔΙΣ θα αποστείλει μήνυμα ενότητας και συνέχειας ενόψει της νέας περιόδου.

Η νέα σύνθεση της ΔΙΣ θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου, με το βλέμμα στραμμένο στις προσεχείς συνεδριάσεις της Ιεραρχίας και στις πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν σε πανελλαδικό επίπεδο. Αναλυτική ενημέρωση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ιεράς Συνόδου.

Η ολοκλήρωση της 168ης περιόδου σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της Εκκλησίας της Ελλάδος, με έμφαση στη συνέχιση του πνευματικού και κοινωνικού έργου της.






ΠΗΓΗ

Related posts

Ευχετήρια επιστολή στον Μητροπολίτη Καστορίας από τον Αρχηγό ΓΕΣ κ. Κωστίδη

admin

Σπάρτης Ευστάθιος: Η μετάσταση της Υπεραγίας ημών Θεοτόκου πρόγευση της αναστάσεώς μας

admin

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΟΣΔΕ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ BIOΛΟΓΙΚΑ: Τα πάνω-κάτω με ΑΤΑΚ, Eco-Schemes και πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ – Αγρότες υπό ατμό!

admin

Αφήστε ένα σχόλιο