Image default
Αθλητικά

Θρίαμβος στο US Open και επιστροφή στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για τον Αλκαράθ!


Την κατάκτηση του τίτλου στο US Open για δεύτερη φορά στην καριέρα του πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής ο Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος επιβλήθηκε με 3-1 σετ (6-2, 3-6, 6-1, 6-4) του Γιάνικ Σίνερ στον τελικό και αναδείχθηκε θριαμβευτής στη Νέα Υόρκη, επιστρέφοντας στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο αγώνας, ο οποίος διεξήχθη υπό το βλέμμα του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, διήρκησε 2 ώρες και 43 λεπτά αγώνα, με τον Ισπανό να αυξάνει σε έξι τις Grand Slam κατακτήσεις του.

Όπως προαναφέραμε, με τη νίκη αυτή, ο 22χρονος τενίστας επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, όπου βρισκόταν μέχρι σήμερα ο Σίνερ.

Ο Αλκαράθ έδειξε τα δόντια του από το ξεκίνημα, έκανε break στο πρώτο game της αναμέτρησης και εξασφάλισε το πρώτο σετ εύκολα και γρήγορα με 6-2.

Ο Σίνερ έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο σετ. Αφού γλίτωσε το break στην αρχή, «σβήνοντας» ένα break point του Αλκαράθ, βρήκε ένα εξαιρετικό διάστημα και μπήκε σε θέση οδηγού με 4-1, διατηρώντας το προβάδισμά του μέχρι το φινάλε του σετ (6-3).

Στο τρίτο, σετ, όμως, το μομέντουμ ανατράπηκε και πάλι ολοκληρωτικά. Ο Ισπανός κυριάρχησε απόλυτα, προηγήθηκε με 5-0 και το μόνο που κατάφερε ο αντίπαλός του ήταν να διασώσει το bagel (6-1).

Το τρίτο σετ ήταν έντονο και ανταγωνιστικό, όμως και σε αυτό ο Αλκαράθ ήταν ο καλύτερος παίκτης. Αφού δεν κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Ιταλού στο πρώτο game, το έκανε λίγο αργότερα, παίρνοντας απόσταση στην τελική ευθεία του παιχνιδιού (4-2).

Ο Σίνερ έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια στο τελευταίο game, “έσβησε” δύο championship point, αλλά ο 22χρονος θριαμβευτής έκλεισε το ματς με άσο.

Η στατιστική του τελικού αποκαλύπτει μεγάλες διαφορές, τόσο στο σερβίς όσο και στην γενικότερη απόδοση των δύο παικτών. Με 48% περασμένα πρώτα σερβίς, δύσκολα ο Σίνερ θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι απέναντι στον Αλκαράθ που σέρβιρε φανταστικά και κέρδισε το 83% των πόντων πίσω από το δικό του πρώτο.

Εκκωφαντική είναι η διαφορά και στην αναλογία winners-αβίαστων λαθών, με το 41-24 του Αλκαράθ να απέχει έτη φωτός από το 21-28 του Ιταλού.

 

Bίντεο από τη στιγμή της άφιξης του Τραμπ:

 





ΠΗΓΗ

Related posts

Κίναν Έβανς: Στον… πυρετό της προετοιμασίας ο γκαρντ του Ολυμπιακού (vid)

admin

Πόλο: Ενισχύθηκε με τον Τε Ρίλε η Βουλιαγμένη

admin

Γιοβάνοβιτς: «Έχουμε δουλειά για να προετοιμαστούμε ενόψει της Δανίας»

admin

Αφήστε ένα σχόλιο