Image default
Διάφορα

Σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα εξαγωγή σκληρού σίτου


Όλοι ισχυρίζονται πως πλέον βρισκόµαστε στα χαµηλά, εντούτοις ακόµα η αγορά δεν δείχνει σηµάδια ανάκαµψης. Παράλληλα, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισµών Ορεστιάδας πούλησε τελικά τις διαθέσιµες ποσότητές της σε ανοιχτή τιµή, η οποία θα µεταβάλλεται ανά εβδοµάδα, µε σηµερινή τιµή παραγωγού στα 21 λεπτά το κιλό. 

Στα σκληρά σιτάρια, οι τιµές στη λίστα της Φότζια µειώθηκαν άλλα 3 ευρώ ο τόνος. Για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 79,5-80 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12-12,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 277-282 ευρώ ο τόνος. Για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11-11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 270-275 ευρώ ο τόνος.

Στο διεθνές περιβάλον, η Τουρκία προσφέρει σκληρά σιτάρια σε πολύ υψηλότερες τιµές, γι’αυτό και είναι υποτονική στις εξαγωγές. Σύµφωνα µε τους Καναδούς, λόγω των καλών παραγωγών παγκοσµίως τα φετινά τελικά αποθέµατα θα αυξηθούν κατα 400.000 τόνους σε σχέση µε τα αντίστοιχα περσινά. Μάλιστα, η πληθώρα σκληρού θα «αναγκάσει» και τους Καναδούς να προσφέρουν ανταγωνιστικά, ώστε να εξάγονται τα σιτάρια τους.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, η πρόσφατη άνοδος των δηµητριακών έχει να κάνει κυρίως µε την πτώση του δολαρίου εξαιτίας της εκτιµώµενης µείωσης των επιτοκίων από την Οµοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωµένων Πολιτειών της Αµερικής. ∆εν έχουν προκύψει ιδιαίτερες ειδήσεις στα θεµελιώδη, παρά µόνο η εκτίµηση αύξησης των εξαγωγών αµερικανικού µαλακού στην τελευταία έκθεση προσφοράς και ζήτησης του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας USDA.

 



ΠΗΓΗ

Related posts

Εύβοια: Γάμος με 17 φορτηγά ξεσήκωσε το Αλιβέρι

admin

Ανέκδοτο με μαιευτήριο: Συγχαρητήρια κύριε, είναι κορίτσι

admin

Τα πρώιμα σημάδια ΣΜΝ που κάθε νέος ενήλικας πρέπει να ξέρει

admin

Αφήστε ένα σχόλιο