Ι.Μ.ΧΙΟΥ: Με μοναστηριακή ευλάβεια και λειτουργική κατάνυξη η Ιερά Μονή Μυρσινιδίου Βροντάδου Χίου τίμησε την προστάτιδα και έφορό της, Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, με την προσέλευση χιλιάδων προσκυνητών, τόσο κατά τον Μέγα Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία της κυριωνύμου ημέρας, ιερουργούντων πολλών ιερέων.
Αποκορύφωμα της εορτής ήταν η Αρχιερατική Αγρυπνία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου και συμμετεχόντων των αδελφών της Μονής, Αρχιμανδριτών πατέρων Βικεντίου, Παντελεήμονος και Πλάτωνος, και του Αρχιδιακόνου π. Αποστόλου, με προεξάρχοντα του αναλογίου τον Πρωτοψάλτη κ. Βασίλειο Χαμέτη. Κηρύσσοντας τον θείο λόγο, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην Παναγία ως στολισμό του αγγελικού πολιτεύματος της Εκκλησίας, στους λόγους της υπακοής της και της δοξολογίας της προς τον Θεό, αλλά κυρίως στην εύλαλη σιωπή της.
Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Παναγιώτη Λάλα, έγγαμο και πατέρα δύο παιδιών, πτυχιούχο Ιστορίας της Φιλοσοφικής Αθηνών και μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στον οποίο έδωσε και το όνομα ΑΓΑΠΗΤΟΣ.
Ευλογημένες στιγμές που μεταφέρουν την ψυχή και τον νου από τα εγκόσμια στην αλήθεια και την αγάπη της Βασιλείας του Θεού.