Image default
Συνταγές

Συνταγή για οσομπούκο με λαχανικά


Το οσομπούκο είναι ένα παραδοσιακό Ιταλικό πιάτο που συνδυάζεται υπέροχα με λαχανικά. 

Συστατικά

  • 4 φέτες οσομπούκο (μοσχαρίσιο κότσι με το κόκκαλο και μεδούλι)

  • 2 καρότα, σε ροδέλες

  • 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ ή φρέσκες ντομάτες τριμμένες

  • 1 ποτήρι λευκό κρασί

  • 1 φύλλο δάφνης

  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

  • 500 ml ζωμό βοδινού (ή νερό)

  • Ελαιόλαδο

  • Αλάτι & πιπέρι

  • Λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά για το τέλος)

  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατοπιπερώνεις καλά τις φέτες.
  • Σε βαθιά κατσαρόλα, σοτάρεις τις φέτες με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  • Τις βγάζεις και τις κρατάς στην άκρη.
  • Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτεις λίγο ακόμα λάδι (αν χρειάζεται) και σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτεις τον πελτέ, και ανακατεύεις 1-2 λεπτά
  • Σβήνεις με το κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνεις τη ντομάτα, τη δάφνη και το ζωμό.
  • Επιστρέφεις τα κομμάτια οσομπούκο στην κατσαρόλα.
  • Σκεπάζεις και το αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  • Αν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο επιπλέον νερό ή ζωμό.
  • Πασπαλίζεις με μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού.
  • Συνοδεύεις με πουρέ πατάτας, ριζότο Milanese, ή φρέσκο ψωμί για να βουτήξετε στη σάλτσα.

Photo: iStock

Ετικέτες ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.



ΠΗΓΗ

Related posts

Συνταγή για πουρέ πατάτας με μπρόκολο

admin

Καραμελωμένες φλούδες πορτοκαλιού με στέβια, βουτηγμένες στη μαύρη σοκολάτα

admin

Συνταγή για ριζότο με μανιτάρια

admin

Αφήστε ένα σχόλιο