Image default
Ορθοδοξία

Αγιασμός αγιογραφικών κύκλων μελέτης και Διοριστήρια κατηχητών/τριών


Ι.Μ. Νέας Κρήνης: Την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2025 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε αγιασμό επί τη ενάρξει των αγιογραφικών κύκλων μελέτης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.Ιουστίνος.

Ο Επίσκοπος της Ανατολικής Θεσσαλονίκης επεσήμανε εύστοχα ότι «στην εποχή μας ακούγεται ο λόγος του Θεού. Το θέμα είναι κατά πόσο ο λόγος που ακούγεται είναι πραγματικά λόγος Θεού. Εξαιτίας της παρουσίας έντονου προσωπικού στοιχείου στην εκφορά του πνευματικού λόγου δημιουργούνται αντιπαλότητες . Συχνά ομιλητές στην Εκκλησία θεωρούν τον εαυτό τους αυθεντία και ανάγουν σε δόγμα ό, τι πρεσβεύουν.

Ο λόγος του Θεού πάντα δημιουργεί ειρήνη και χαρά στην ψυχή. Λόγος που ταράσσει δεν είναι λόγος Θεού.

Ο λόγος του Θεού δεν φέρνει διάσπαση, δεν διασπά την ενότητα.

Ο λόγος του Θεού φωτίζει τον άνθρωπο με τέτοιο τρόπο που να συναντήσει τον άλλον άνθρωπο.

Ο διάκονος του λόγου Θεού εκφέρει το λόγο του Θεού με φόβο Θεού δηλαδή με πόθο, με λαχτάρα .

Κηρύττει τον λόγο ακαινοτόμητο.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν τα διοριστήρια των κατηχητών/τριών που διακονούν στις Κατηχητικές Συνάξεις των Ενοριών της Μητρόπολης. Ο κ. Ιουστίνος ανέπτυξε με τρόπο γλαφυρό και αγιοπατερικό το θέμα της προσευχής.

Τόνισε μετ’ εμφάσεως ότι ο κατηχητής /τρια οφείλει στην ζωή του «ακρογωνίαιο λίθο» να θέτει τον Χριστό, το άγιο θυσιαστήριο.

Οι κατηχητής /τριες έλαβαν τα διοριστήρια και την ευχή του κ. Βαρνάβα και κατευθύνθηκαν στο χώρο της παράθεσης πλουσίων εδεσμάτων.






ΠΗΓΗ

Related posts

ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΕΑ: 72 € + 72 € το στρέμμα για διαδοχή και 17 € ετήσια ενίσχυση – Νέο μοντέλο ΚΑΠ φέρνει μεταβιβάσεις και αλλάζει τα πάντα !

admin

25 Σεπτεμβρίου – Γιορτή σήμερα: Οσία Ευφροσύνη

admin

2 Οκτωβρίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη

admin

Αφήστε ένα σχόλιο