Η ιταλική εταιρεία FARESIN και η Γ. ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ, στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας τους και µέσα από δύο γενιές στη διοίκηση και των δύο εταιρειών, έχουν συµβάλει ουσιαστικά στην εκµηχάνιση της ελληνικής κτηνοτροφίας.
«Το 2023, έτος–ορόσηµο για τη FARESIN µε αφορµή τη συµπλήρωση 50 ετών δραστηριότητας, παρουσιάστηκε η νέα σειρά µοντέλων PF – Precision Feeding (Ακρίβεια στο Τάγισµα). Η σειρά αυτή ενσωµατώνει την τεχνογνωσία της εταιρείας, βασισµένη σε πραγµατικές δοκιµές και σε αναλύσεις των αποτελεσµάτων τους µε τη χρήση ειδικών φασµατογραφικών µηχανηµάτων στο τελικό προϊόν ταγίσµατος στον διάδροµο τροφοδοσίας.»
Rambo 1100: Ενσιροδιανοµέας best seller
Εκατοντάδες ελληνικές κτηνοτροφικές µονάδες, µικρής και µεσαίας δυναµικότητας, χρησιµοποιούν εδώ και πάνω από 15 χρόνια τον ρυµουλκούµενο ενσιροδιανοµέα RAMBO των 11 κυβικών µέτρων µε έναν κάθετο κοχλία. Πρόκειται για ένα µηχάνηµα ταγίσµατος γρήγορο στην κοπή των υλικών, αποτελεσµατικό στην ανάµειξη, κατασκευασµένο από ενισχυµένο χάλυβα για µεγάλη διάρκεια ζωής και χαµηλή απαίτηση σε ιπποδύναµη. Η νέα του έκδοση, το TPF1.11, ενσωµατώνει τη φιλοσοφία PF, διαθέτοντας ανασχεδιασµένο κάδο ανάµειξης και νέο κοχλία, ειδικά προσαρµοσµένο στη χωρητικότητά του. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα εξατοµίκευσης του µηχανήµατος ανάλογα µε τις ανάγκες του κτηνοτρόφου, µε πλούσιο προαιρετικό εξοπλισµό.

TPF PROFI µε δύο κάθετους κοχλίες
Το TPF PROFI σχεδιάστηκε για να αποτελέσει τη ναυαρχίδα των ρυµουλκούµενων ενσιροδιανοµέων FARESIN· ένα πλήρες µηχάνηµα που προσαρµόζεται στις απαιτήσεις ακόµη και των πιο απαιτητικών εκµεταλλεύσεων.
Κατασκευάζεται σε σασί µε υποπλαίσιο ως στάνταρ, ενώ στον κάδο ανάµειξης και στους κοχλίες χρησιµοποιείται χάλυβας υψηλής ποιότητας µε ενισχυµένο πάχος για ασύγκριτη αντοχή και διάρκεια ζωής. Οι ανασχεδιασµένοι κοχλίες, σε συνδυασµό µε τη νέα compact µορφή του κάδου ανάµειξης, προσφέρουν χαµηλότερο ύψος και ευκολότερο χειρισµό.
LEADER PF ECOMIX – ECOMODE
Οι νέας γενιάς αυτοκινούµενοι LEADER PF ECOMIX – ECOMODE απλοποιούν τη διαδικασία του ταΐσµατος, µε τον χειριστή στο επίκεντρο της ευρύχωρης και άνετης καµπίνας PF CAB, ο οποίος ελέγχει όλες τις λειτουργίες µέσω του εργονοµικού χειριστηρίου JOYSTICK.
Στον στάνταρ εξοπλισµό περιλαµβάνονται τετρακίνηση και τετραδιεύθυνση µε τρεις επιλογές κίνησης, καθιστώντας το µηχάνηµα ικανό να ανταποκριθεί και στις πιο δύσκολες εδαφικές συνθήκες, ακόµη και υπό φορτίο.

Μεταξύ των κυριότερων χαρακτηριστικών (highlights) όλων των εκδόσεων είναι η έξυπνη διαχείριση των στροφών του κινητήρα, ανάλογα µε το φορτίο και τις απαιτήσεις κοπής και ανάµειξης, µε στόχο τη µέγιστη οικονοµία καυσίµου. Παρέχεται επίσης δυνατότητα επιλογής 8 ταχυτήτων για τους κοχλίες και 3 ταχυτήτων για τη φρέζα.∆ιατίθενται εκδόσεις από 11 κ.µ. έως 33 κ.µ., µε ποικιλία διαθέσιµου εξοπλισµού ανάλογα µε τις ανάγκες κάθε κτηνοτρόφου.
Τα µηχανήµατα Faresin διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ (τηλ. 2310780866)

