Image default
Συνταγές

Συνταγή για παραδοσιακά μελομακάρονα


Ήρθε εκείνη η στιγμή του χρόνου που ετοιμάζεις τα πιο λαχταριστά μελομακάρονα που θα κάνουν το σπίτι να μυρίζει Χριστούγεννα. 

Συστατικά

Για τα μελομακάρονα:

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • ½ φλιτζάνι σπορέλαιο

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη

  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

  • 2 κουταλάκια κανέλα

  • ½ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

  • 3 κουταλάκια σόδα

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι (περίπου, ανάλογα με την ζύμη)

Για το σιρόπι:

  • 2 φλιτζάνια μέλι

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη

  • 1 φλιτζάνι νερό

  • 1 ξυλάκι κανέλα

  • 1 φλούδα πορτοκαλιού

Για το γαρνίρισμα:

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μεγάλο μπολ, χτυπάς το λάδι, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη.

  • Προσθέτεις τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.

  • Σε ένα μικρό μπολάκι διαλύεις τη σόδα στο λίγο αλεύρι και το προσθέτεις στα υπόλοιπα υλικά μαζί με το μπέικιν πάουντερ.

  • Ζυμώνεις προσθέτοντας αλεύρι μέχρι να έχεις μια μαλακή, ελαστική ζύμη.

  • Πλάθεις μικρά οβάλ ή στρογγυλά μελομακάρονα και τα τοποθετείς σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

  • Σε μια κατσαρόλα, βάζεις όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνεις να βράσουν για 5-7 λεπτά.

  • Αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσει λίγο.

  • Μόλις τα μελομακάρονα βγουν από τον φούρνο, τα βουτάς ζεστά στο ζεστό σιρόπι για λίγα λεπτά, τα βγάζεις και τα τοποθετείς σε πιατέλα.

  • Πασπαλίζεις με χοντροκομμένα καρύδια και, αν θέλεις, λίγη κανέλα.

  • Αφήνεις να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρεις.

Photo: iStock

Ετικέτες ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.



ΠΗΓΗ

Related posts

Συνταγή για ζελέ κεράσι με κρέμα γιαουρτιού και σπόρους τσία

admin

Συνταγή για κορμό σοκολάτας

admin

Συνταγή για τυροπιτάκια κουρού χωρίς μίξερ

admin

Αφήστε ένα σχόλιο