Image default
Οικονομία

Παπαθανάσης: 250 εκατ. για νέες ΜμΕ στον τουρισμό



 Την αύξηση του προϋπολογισμού της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη δράση «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων» του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ΕΣΠΑ 2021- 2027, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

Συγκεκριμένα, ο διαθέσιμος προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 250 εκατομμύρια ευρώ. Η αύξηση των διαθέσιμων πόρων έρχεται σε απάντηση των εξαιρετικά ποιοτικών προτάσεων που κατατέθηκαν και πλέον η χρηματοδότηση θα καλύπτει πάνω από το 68% των προτάσεων.

Σημειώνεται ότι επιδοτήθηκαν ήδη  3.313 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 1,09 δισ. ευρώ. Αναμένεται ότι οι εγκρίσεις θα ξεπεράσουν τα 4.600 επενδυτικά σχέδια και οι επιδοτήσεις θα προσεγγίσουν τα 1,6 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι, έχουν κατατεθεί 6.669 αιτήσεις για σχετική χρηματοδότηση σε ολόκληρη την επικράτεια.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Παπαθανάσης, υπογράμμισε:

«Η αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος για την ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η κυβέρνηση στη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Πολύ περισσότερο στον τουρισμό που αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής οικονομίας.

» Συνεχίζουμε την προσπάθεια με στόχο κάθε ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους να λειτουργήσει προς όφελος της ανάπτυξης, για το περαιτέρω κλείσιμο του επενδυτικού κενού, για τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας, τελικά για την σταθερή και μόνιμη αύξηση των εισοδημάτων».





ΠΗΓΗ

Related posts

Τιμές και ενοίκια «φωτιά» στα επαγγελματικά ακίνητα και γραφεία

admin

Morgan Stanley και S&P «ψηφίζουν» ελληνικές μετοχές και ομόλογα – Τί εκτιμούν για το 2026

admin

Γαλλία: Σε πρωτόγνωρα ύψη κινείται το δημόσιο χρέος – Έφτασε στο 117,4% του ΑΕΠ

admin

Αφήστε ένα σχόλιο