free hit counter
Image default
Πολιτική

Στην ολομέλεια της Βουλής το Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς


Στην ολομέλεια εισάγεται την Τετάρτη  το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης «Σύσταση και λειτουργία Ενιαίου Ψηφιακού Μητρώου παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς, παρεμβάσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και λοιπές διατάξεις».

Στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης η επεξεργασία του νομοσχεδίου, το οποίο ψήφισε η ΝΔ. Επιφύλαξη, για την τελική του στάση στην ολομέλεια δήλωσε το ΠΑΣΟΚ. Καταψήφισαν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με το νοµοσχέδιο θεσπίζεται Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο Παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς, γίνονται παρεµβάσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονοµίας, τροποποιείται ο Κώδικας Οργανισµού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, µεταβάλλονται διατάξεις που αφορούν στη λειτουργία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τροποποιούνται διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονοµίας και του Σωφρονιστικού Κώδικα.



ΠΗΓΗ

Related posts

Μείζον ατόπημα του Υπ. Μετανάστευσης να συγχαρεί το Λιμενικό για την τραγωδία στη Χίο

admin

Οι προσχηματικές αναθεωρήσεις ως «εστίες» καθ’ υποτροπήν υπονόμευσης του θεσμικού κύρους του Συντάγματος

admin

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλά για το Σύνταγμα του 1975 και τις αναθεωρήσεις του

admin

Αφήστε ένα σχόλιο