Συναγερμός έχει σημάνει στις πυροσβεστικές δυνάμεις της Μαγνησίας, καθώς φωτιά ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή του Νεοχωρίου Πηλίου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά καίει δασική έκταση με θαμνώδη βλάστηση και δέντρα, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν ενδείξεις ότι απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή του Νεοχωρίου του δήμου Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας. Κινητοποιήθηκαν 39 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 10ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα και 2 Α/Φ. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) April 20, 2026
Στην επιχείρηση κατάσβεσης έχουν κινητοποιηθεί 39 πυροσβέστες, με τη συνδρομή 2 πεζοπόρων τμημάτων και 14 πυροσβεστικών οχημάτων. Από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη της Πυροσβεστικής.
Παράλληλα, στο σημείο συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ καθώς και μηχανήματα έργου, προκειμένου να υποστηρίξουν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

