free hit counter
Image default
Ορθοδοξία

Αρχιερατική χοροστασία στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου


ΜΥΚΟΝΟΣ: Την Θεία Λειτουργία και ιερά Μνημόσυνα τέλεσε σήμερα το πρωί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου.

ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Αλέξιο, τον εξ Άνδρου Αρχιμ. Θεοφάνη και τους διακόνους, με την παρουσία πολλών πιστών.

Στο κήρυγμά του ο κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην προλαβούσα εορτή της εν σώματι Αναλήψεως του Κυρίου και την ως εκ τούτου θέωση του ανθρωπίνου σώματος και την απαλλαγή του από τη φθορά, σε συνδυασμό και με τα τελεσθέντα ιερά Μνημόσυνα, ενώ ομίλησε με λόγους παραμυθητικούς προς τους οικογενείς των κεκοιμημένων.

Το μεσημέρι θα επιστρέψει στην Ερμούπολη και το εσπέρας θα προεξάρχει του Αρχιερατικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, για την 90ή Επέτειο από την Εύρεση της ιεράς Εικόνος του Αγίου.

Συντάκτης: Αλέξ. Μαρκουΐζος, Γραμματέας Ι. Μ. Σύρου




Google News



ΠΗΓΗ

Related posts

Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής: «Η ζήλια, ο φθόνος και η εκδίκηση σκοτεινίζουν την ψυχή» 

admin

Κυριακή των Μυροφόρων και ολοκλήρωση Διεθνούς Συνεδρίου στην Αλεξάνδρεια

admin

O Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας στην εορτή των Ελευθερίων της Κομοτηνής

admin

Αφήστε ένα σχόλιο