free hit counter
OPENNEWS
Image default
Κόσμος

Νέα Υόρκη: Η DoorDash πληρώνει $131,5 εκατ. για τους κακοπληρωμένους διανομείς της


Το ποσό των 131,5 εκατομμυρίων δολαρίων θα καταβάλει η εταιρεία διανομής φαγητού DoorDash, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, προκειμένου να κλείσει την έρευνα των αρχών της Νέας Υόρκης, που διαπίστωσε μειωμένες και καθυστερημένες αμοιβές προς τους διανομείς που συνεργάζονται μαζί της.

Από αυτά τα χρήματα, σχεδόν 115 εκατομμύρια θα μοιραστούν ως αποζημίωση σε περίπου 264.000 διανομείς, τους λεγόμενους Dashers. Ο συμβιβασμός έρχεται σχεδόν οκτώ μήνες μετά τις καταγγελίες του δημοτικού τμήματος προστασίας καταναλωτών και εργαζομένων, που κατηγόρησε την επιχείρηση και την ανταγωνίστρια Uber Eats ότι με σχεδιαστικά τεχνάσματα στις εφαρμογές τους στερούσαν από τους διανομείς φιλοδωρήματα άνω των 550 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Με απλά λόγια, κάναμε λάθος», ανακοίνωσε η επιχείρηση, προσθέτοντας πως τα σφάλματά της «είχαν ως αποτέλεσμα ορισμένοι Dashers να λάβουν χαμηλότερες αμοιβές ή να πληρωθούν με καθυστέρηση». Η DoorDash υποστήριξε ότι πολλά από τα προβλήματα προέκυψαν από παραδόσεις που διέσχιζαν τα όρια της πόλης, από ακυρωμένες παραγγελίες και από δυσλειτουργίες στο σύστημα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αν και τα λάθη αυτά δεν ήταν σκόπιμα, αυτό δεν τα καθιστά αποδεκτά».

Η κατανομή των χρημάτων έχει σχεδιαστεί για να καλύψει συγκεκριμένες απώλειες των εργαζομένων. Τα 83 εκατομμύρια δολάρια διευθετούν τη διαφωνία για τον υπολογισμό της αμοιβής όσο οι διανομείς ήταν συνδεδεμένοι στην εφαρμογή χωρίς να κάνουν παραδόσεις, ενώ άλλα 12,3 εκατομμύρια καλύπτουν πληρωμές που παραλείφθηκαν ή έφτασαν με καθυστέρηση ημερών ή εβδομάδων. Τα υπόλοιπα 16,7 εκατομμύρια δολάρια αντιστοιχούν σε πρόστιμο, το οποίο η DoorDash δέχθηκε να πληρώσει ως κύρωση για τις παραβάσεις που εντόπισε η έρευνα. Η εταιρεία δεσμεύτηκε επίσης να στέλνει κάθε μήνα στις δημοτικές αρχές αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές των διανομέων για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι περιέγραψε τον συμβιβασμό σε συνέντευξη Τύπου ως «μέρος μιας μεγαλύτερης δέσμευσης για την απόδοση ευθυνών στις εταιρείες διανομής». Ο ίδιος, σύμφωνα με το Reuters, τόνισε πως η πλατφόρμα, μέσω «άπληστων αλγορίθμων», δεν συμμορφώθηκε με τη νομοθεσία του 2023, έναν τοπικό νόμο που τέθηκε σε εφαρμογή προκειμένου να βελτιώσει τις αμοιβές των διανομέων φαγητού. Χαρακτηρίζοντας τον συμβιβασμό τη μεγαλύτερη ενέργεια του δήμου για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, ο δήμαρχος δήλωσε πως «για χρόνια, η DoorDash δεν κατέγραφε όλες τις ώρες εργασίας των διανομέων», υπογραμμίζοντας ότι «αυτό δεν ήταν ένα σφάλμα στρογγυλοποίησης ή τυχαίο λάθος».





ΠΗΓΗ

Related posts

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για ραγδαία κλιμάκωση μετά τις νέες επιθέσεις των Χούθι στη Σαουδική Αραβία

admin

Βρετανία: Μεγάλη φωτιά σε ξενοδοχείο – Απομακρύνθηκαν σχεδόν 300 άτομα

admin

ΗΠΑ: Σπάνια 24ωρη χειρουργική επέμβαση διαχώρισε σιαμαία κοριτσάκια ενωμένα στο κεφάλι

admin

Αφήστε ένα σχόλιο