Image default
Συνταγές

Συνταγή για πανακότα φράουλα


Η πανακακότα είναι ελαφριά, δροσερή και κατάλληλη για μετά το Πασχαλινό γεύμα. Θα τη συνδυάσεις με σιρόπι από φρέσκιες φράουλες που είναι η εποχή τους. 

Συστατικά

Για το σιρόπι φράουλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε ένα μπολ τις φράουλες με τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Καλύπτεις το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο
  • Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζεις τη ζελατίνη
  • Βάζεις σε μία μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνεις σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 4 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη
  • Προσθέτεις τη βανίλια, ανακατεύεις καλά και αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά
  • Στύβεις καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα διαλύεις στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά
  • Μοιράζεις την κρέμα σε μικρές γυάλινες φόρμες τις καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη και τις βάζεις στο ψυγείο για 5 τουλάχιστον ώρες μέχρι να σφίξουν.
  • Λίγο πριν σερβίρεις απλώνεις από πάνω 2 κ.σ. από το σιρόπι φράουλας που έχεις στο ψυγείο.

Ετικέτες ΠΑΝΑΚΟΤΑ,ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΝΑΚΟΤΑ

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα



ΠΗΓΗ

Related posts

Συνταγή για θρεπτικά ρεβίθια με σπανάκι

admin

Συνταγή για παραδοσιακά Πασχαλινά κουλούρια

admin

Συνταγή για ταλιατέλες με σολομό

admin

Αφήστε ένα σχόλιο