Image default
Συνταγές

Συνταγή για σουφλέ με κολοκύθα


H κολοκύθα είναι στην εποχή της και ταιριάζει πολύ με τη γιορτινή διάθεση. Σήμερα θα φτιάξεις το πιο απολαυστικό σουφλέ που είναι τέλειο και τα τραπέζια που οργανώνεις. 

Συστατικά

  • 1 κ. κολοκύθα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 6 αβγά
  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 200 ml γάλα
  • 40 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 40 γρ. αλεύρι
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίζεις την κολοκύθα , αφαιρείς τη σάρκα προσεχτικά και την κόβεις σε μεγάλα καρέ
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις το βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέτεις την κολοκύθα και τα αφήνεις να βράσουν ανακατεύοντας διαρκώς περιμένοντας να λιώσει
  • Σουρώνεις το μείγμα ώστε να μην έχει καθόλου υγρά
  • Στη συνέχεια τα πολτοποιείς με το multi και το κρατάς στην άκρη
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ετοιμάζεις την μπεσαμέλ ρίχνοντας σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι
  • Ανακατεύεις καλά με το σύρμα ενώ βράζουν σε χαμηλή φωτιά
  • Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτεις το γάλα, ιδανικά ζεστό και ανακατεύεις γρήγορα μέχρι να πήξει
  • Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
  • Προσθέτεις στη μπεσαμέλ τον πολτό των λαχανικών και ανακατεύεις με την σπάτουλα
  • Ρίχνεις του κρόκους των αβγών ένα-ένα και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Το αφήνεις να κρυώσει
  • Χτυπάς τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια σφιχτή  μαρέγκα
  • Την προσθέτεις σε 4-5 δόσεις στο μείγμα ανακατεύοντας
  • Μόλις γίνει ένα αφράτο μείγμα το μοιράζεις σε 4 βουτυρωμένα ατομικά σκεύη που τα ψήνεις στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Photo: iStock

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα



ΠΗΓΗ

Related posts

Συνταγή για τρυφερά μπιφτέκια τόνου

admin

Συνταγή για σπιτική πίτσα με κοτόπουλο

admin

Συνταγή για ριζότο με παντζάρια

admin

Αφήστε ένα σχόλιο