Image default
Συνταγές

Συνταγή για γεμιστό χοιρινό ρολό


Το απόλυτο πιάτο των γιορτών είναι το γεμιστό ρολό χοιρινού που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σου. 

Συστατικά

  • Ένα κομμάτι χοιρινή ωμοπλάτη 3 κιλά από χωρίς κόκκαλα, με την πέτσα της
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση θα χρειαστείς 

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • 200 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. χοιρινό κιμά
  • 75 γρ. κουκουνάρι
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 1/2 μάτσο φρέσκο φασκόμηλο, τα φύλλα μόνο
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 8 καρότα.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς
  • Απλώνεις το χοιρινό σε μια επιφάνεια με την πέτσα προς τα κάτω και ρίχνεις αλάτι και πιπέρι έτσι ώστε να πάει παντού
  • Ρίχνεις ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρεις σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι  για 10 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις τα συκωτάκια και τον κιμά
  • Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και ρίχνεις το κουκουνάρι, τις σταφίδες, το φασκόμηλο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
  • Το σβήνεις με λίγο κρασί, ανακατεύεις και το αποσύρεις από την εστία
  • Βάζεις τη γέμιση σε ένα μπολ και την αφήνεις στην άκρη να κρυώσει
  • Όταν κρυώσει την απλώνεις στη μέση του χοιρινού
  • Τυλίγεις το κρέας σε ένα σφιχτό ρολό και το σταθεροποιείς τυλιγμένο με χρησιμοποιώντας μαγειρικό σπάγγο
  • Τοποθετείς το ρολό σε ένα σκεύος και ρίχνεις από πάνω ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Βάζεις στο πλάι τα καρότα και προσθέτεις ένα ποτήρι κρασί και ένα ποτήρι νερό
  • Το βάζεις στο φούρνο και το ψήνεις στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα
  • Κόβεις το σπάγγο και το κόβεις σε ροδέλες
  • Σερβίρεις με πατάτες.
Ετικέτες ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ,ΡΟΛΟ ΧΟΙΡΙΝΟ

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα



ΠΗΓΗ

Related posts

Πανεύκολη συνταγή για γιορτινό trifle με κρέμα τυριού και μαρμελάδα σμέουρο

admin

Συνταγή για βελουτέ σούπα από κόκκινες φακές

admin

Αυτή είναι η πιο απολαυστική τούρτα αμυγδάλου με καρύδα και berries

admin

Αφήστε ένα σχόλιο