Τα μήλα είναι φρούτα εποχής και σήμερα θα φτιάξεις τα πιο τραγανά και λαχταριστά cookies.
Συστατικά
-
1 μέτριο μήλο (τριμμένο ή ψιλοκομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια)
-
1/2 φλ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
-
1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
-
1/4 φλ. λευκή ζάχαρη
-
1 αυγό
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
-
1/2 κ.γ. κανέλα
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
(προαιρετικά) 1/2 φλ. βρόμη ή/και σταγόνες σοκολάτας ή/και ξηροί καρποί
Τρόπος Μαγειρέματος
-
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C και στρώνεις ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
-
Σε ένα μπολ, χτυπάς το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν.
-
Προσθέτεις το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύεις καλά.
-
Σε άλλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι.
-
Ρίχνεις σιγά-σιγά τα στερεά υλικά στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
Προσθέτεις το τριμμένο μήλο (και προαιρετικά τη βρόμη, σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς).
-
Με ένα κουτάλι ή κουτάλι παγωτού, πλάθεις τα cookies και τα τοποθετείς στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους.
-
Ψήνεις για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες.
-
Τα αφήνεις να κρυώσουν.
Photo: iStock
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.