free hit counter
Image default
Κόσμος

Μια συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι θα είχε νόημα μόνο αν υπάρξει συμφωνία


Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα μπορούσε να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μόνο προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες ενδεχόμενης συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Το βασικό ζήτημα είναι ο στόχος μιας τέτοιας συνάντησης. Γιατί να συναντηθούν; Ο Πούτιν έχει δηλώσει πως είναι έτοιμος για μια συνάντηση στη Μόσχα ανά πάσα στιγμή», ανέφερε ο Πεσκόφ στη ρωσική τηλεόραση, σύμφωνα με το TASS.

«Πρέπει να συντρέχει λόγος για να συναντηθούν» και «η συνάντηση θα πρέπει να είναι παραγωγική», συνέχισε. «Μπορεί να αφορά μόνο την οριστικοποίηση (λεπτομερειών μιας) συμφωνίας», υπογράμμισε ο Πεσκόφ.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει από την Τουρκία να διοργανώσει συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι, όπως δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη (22/4) ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας, Αντρίι Σιμπίχα, καθώς το Κίεβο προσπαθεί να αναζωογονήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΠΗΓΗ

Related posts

Αντιτορπιλικά 10 ορόφων, οπλισμένα με πυραύλους, περιπολούν στο Ορμούζ

admin

Δεν ήταν εκεί όταν το χρειαστήκαμε και δεν θα το κάνει και στο μέλλον

admin

Τα τρία σενάρια για μία ορθολογική λήξη της πολεμικής σύγκρουσης

admin

Αφήστε ένα σχόλιο