free hit counter
Image default
Ελλάδα

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε χθες Αξιούπολη και Πολύκαστρο στο Κιλκίς – News.gr


Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες

Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες προκάλεσε χθες η ισχυρή χαλαζόπτωση στο Κιλκίς, που έπληξε την Αξιούπολη και το Πολύκαστρο και τον ενιαίο κάμπο με τα χωράφια των αγροτών του Δήμου Παιονίας. Χρειάστηκε 20 λεπτά χαλαζόπτωσης για να δουν οι αγρότες τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται ολοσχερώς.

Σε αυτοψία της ΕΡΤ3 καταγράφηκαν καλλιέργειες σιταριών, όπου τα στάχυα έγιναν ένα με τη λάσπη, ενώ καλλιέργειες με ηλιοτρόπια έχουν καταστραφεί. Στην ουσία καταστράφηκαν από το χαλάζι σε μέγεθος «φουντουκιού» που συνοδεύονταν από ισχυρούς ανέμους. Για 20 λεπτά ήταν το πρώτο χτύπημα και ακολούθησε γύρω στις 17.00, ένα δεύτερο χτύπημα έντονων καιρικών φαινομένων.

Πρόκειται για χιλιάδες στρέμματα με καλαμπόκι, σιτάρι και ηλιόσπορο που καταστράφηκαν ολοσχερώς. Σήμερα τα νερά υποχώρησαν μεν, ωστόσο φάνηκε το μέγεθος της καταστροφής, που άφησε πίσω της η χαλαζόπτωση.

Αγρότες προσπαθούν να καταγράψουν τις ζημιές στις καλλιέργειες τους, απεγνωσμένοι, πια, καθώς όπως ανέφεραν στην ΕΡΤ, μετά, ακριβώς από κάποια ζητήματα που αντιμετώπισαν και δεν έχουν πάρει τα χρήματά τους από τις επιδοτήσεις, έχουν τώρα να διαχειριστούν την ολική καταστροφή.

Σχετικά Tags

Κιλκίς χαλάζι





ΠΗΓΗ

Related posts

Η στιγμή που πέφτουν στο κενό οι δύο 17χρονες στην Ηλιούπολη και τις βλέπει γείτονας – News.gr

admin

Ταυτοποιήθηκε μέσω βίντεο 37χρονος μοτοσικλετιστής που οδηγούσε με 240χλμ/ώρα στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θήβας

admin

Ήττα και αποκλεισμός από το Final 4 για τον Παναθηναϊκό στην Βαλένθια – News.gr

admin

Αφήστε ένα σχόλιο