free hit counter
Image default
Πολιτική

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης το αίτημα για άρση ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου


Το αίτημα για άρση ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την βελγική Δικαιοσύνη σχετικά με το σκάνδαλο Qatargate διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο υπουργείο Δικαιοσύνης και αναμένεται να προωθηθεί στη Βουλή.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απάντησε σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, τονίζοντας πως το σκάνδαλο «δεν τον αφορούσε ποτέ» και προσθέτοντας ότι η εμπλοκή του ονόματός του «είναι αυθαίρετη, απαράδεκτη, ύποπτη και θα αντιμετωπισθεί με κάθε νόμιμο μέσο».

«Η συμμετοχή μου στον οργανισμό Fight Impunity, μαζί με σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες, ήταν απολύτως νόμιμη, ελεγμένη, εγκεκριμένη, δηλωμένη και φορολογημένη» ανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ παράλληλα διευκρίνισε πως δεν θα κάνει χρήση της βουλευτικής ασυλίας. «Αντιθέτως, θα αποταθώ ο ίδιος στην ελληνική Δικαιοσύνη, ζητώντας να ερευνηθεί πλήρως το θέμα και να αποφανθεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

«Μου περιήλθε η πληροφορία από δημοσιογράφους ότι φέρεται να έχει σταλεί έγγραφο από τις βελγικές αρχές προς τις ελληνικές, στο οποίο επιχειρείται, χωρίς καμία βάση, η σύνδεση του ονόματός μου με την υπόθεση Fight Impunity.

Η υπόθεση αυτή δεν με αφορούσε ποτέ.

Το ζήτημα που επιχειρήθηκε να συνδεθεί με το όνομά μου έχει κλείσει εδώ και τρία χρόνια, με πλήρη θεσμική διαφάνεια και με τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατόπιν απόφασης υπογεγραμμένης από την Πρόεδρό της, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η συμμετοχή μου στον οργανισμό Fight Impunity, μαζί με σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες, ήταν απολύτως νόμιμη, ελεγμένη, εγκεκριμένη, δηλωμένη και φορολογημένη.

Δεν υπήρξε καμία εμπλοκή μου, άμεση ή έμμεση, σε οτιδήποτε επιλήψιμο.

Κάθε προσπάθεια επαναφοράς του θέματος από τις βελγικές αρχές και εμπλοκής του ονόματός μου σε οποιοδήποτε ζήτημα αφορά το Fight Impunity, είτε μέσω αβάσιμων αναφορών είτε μέσω διαστρέβλωσης πραγματικών περιστατικών, είναι αυθαίρετη, απαράδεκτη, ύποπτη και θα αντιμετωπισθεί με κάθε νόμιμο μέσο.

Παρότι πρόκειται για ένα απολύτως αβάσιμο ζήτημα, δηλώνω ευθέως ότι δεν πρόκειται να κάνω χρήση οποιασδήποτε βουλευτικής ασυλίας. Αντιθέτως, θα αποταθώ ο ίδιος στην ελληνική Δικαιοσύνη, ζητώντας να ερευνηθεί πλήρως το θέμα και να αποφανθεί».



ΠΗΓΗ

Related posts

Σκληρές θέσεις για Τουρκία και μετανάστευση

admin

Έτοιμη η Ελλάδα να συμμετάσχει σε ειρηνευτική αποστολή στα Στενά του Ορμούζ

admin

Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη για ακρίβεια και εξωτερική πολιτική

admin

Αφήστε ένα σχόλιο