Μερικούς µήνες πριν είχαµε αναφέρει στο Documento ότι η Ντόρα Μπακογιάννη βγαίνει µπροστά για την αποδόµηση του Αντώνη Σαµαρά µε τα µάτια στο µέλλον και όχι στο παρελθόν. Αυτό το σκηνικό ξετυλίγεται τις τελευταίες µέρες, µε την πρώην υπουργό να προχωρεί σε µία σειρά από τοποθετήσεις ώστε να µπλοκάρει τη δυναµική του «κόµµατος Σαµαρά».
Μετά την αντιπαράθεση Κυριάκου Μητσοτάκη και Αντ. Σαµαρά στο πλαίσιο της ∆ΕΘ, η Ντ. Μπακογιάννη έδωσε δύο συνεντεύξεις την ίδια µέρα – πολύ σπάνιο για την ίδια. Στην πρώτη παρέµβασή της (Σκάι) έκανε λόγο για «γινάτι» και «χολή» από τη µεριά του πρώην πρωθυπουργού, ενώ πρόσθεσε: «Ο κ. Σαµαράς εχθές, σε µία παράγραφο, είπε όλα τα επιχειρήµατα του Τσίπρα, του Ανδρουλάκη και της Κωνσταντοπούλου µαζί». Ακολούθησε την ίδια µέρα (Action24) η δήλωση: «Η Ν∆ το 2012 πήρε 18% γιατί ο κόσµος καταλάβαινε ότι αυτό δεν είναι Ν∆».
Η Ντ. Μπακογιάννη χτυπάει για τον Σαµαρά διότι η φθορά του κυβερνώντος κόµµατος µπορεί να αναδιανείµει την εσωκοµµατική τράπουλα και να πλησιάσει πιο νωρίς η συζήτηση για την «επόµενη µέρα».
Το µόνο σίγουρο είναι ότι η µάχη έχει ξεκινήσει και όλοι οι παίκτες (µε τον τρόπο τους) θα είναι παρόντες. Καθοριστικός θεωρείται ο Κώστας Καραµανλής που θα παίξει τον ρόλο του «προσώπου ενότητας».
Α.Κ.

