free hit counter
OPENNEWS
Image default
Κόσμος

Εκλογές στη Βραζιλία: Ντέρμπι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις – Ποιος προηγείται


Ο γερουσιαστής Φλάβιο Μπολσονάρο προηγείται με οριακή διαφορά του κεντροαριστερού προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στις 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη.

Ειδικότερα, ο πρωτότοκος γιος του ακροδεξιού πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο εξασφαλίζει το 47% των προθέσεων ψήφου έναντι 46% του απερχόμενου αρχηγού του κράτους.

Το 5% των ερωτηθέντων ανέφερε πως σκοπεύει να ρίξει λευκό ψηφοδέλτιο στην κάλπη, ενώ το 2% δήλωσε αναποφάσιστο.

Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το διήμερο 20-22 Οκτωβρίου συμμετείχαν 2.154 ψηφοφόροι, με το περιθώριο στατιστικού σφάλματος να εκτιμάται στο ±2%.

Πριν από μια εβδομάδα, το ινστιτούτο Datafolha έδινε προβάδισμα δύο μονάδων στον Μπολσονάρο (47% έναντι 45% για τον Λούλα).

Στον πρώτο γύρο της 4ης Οκτωβρίου, ο 45χρονος Φλάβιο Μπολσονάρο επικράτησε με 47,03% έναντι 45,16% του 80χρονου Λούλα, διαψεύδοντας τα προγνωστικά.





ΠΗΓΗ

Related posts

Ομοσπονδιακός δικαστής παρέτεινε την πρόσβαση στον Λευκό Οίκο για τους δημοσιογράφους των CNN, MS NOW και Politico

admin

Θα βομβαρδίσουμε σφοδρά το Κίεβο

admin

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας καλεί να αναλάβει γυναίκα επικεφαλής του ΟΗΕ

admin

Αφήστε ένα σχόλιο