free hit counter
OPENNEWS
Image default
Ορθοδοξία

H έλευση της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος στο Παρεκκλήσιο Τιμίου Σταυρού Πανοράματος


Θεσσαλονίκη: Το απόγευμα της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Τιμίου Σταυρού Πανοράματος.

Στην υποδοχή συμμετείχαν πολλοί κληρικοί και πλήθος πιστών.

Την Τιμία Κάρα κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ του Γέροντος, Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ.

Με την έλευση της Τιμίας Κάρας ξεκινά η Πανήγυρις του Ιερού Παρεκκλησίου, η οποία φέτος θα είναι ξεχωριστή, καθώς την προσεχή Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, ο Επίσκοπός μας θα τελέσει τα Εγκαίνια του Ναού.

Μετά την υποδοχή τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Ποιμενάρχης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος π. Γαβριήλ , ο οποίος αναφέρθηκε σε θαύματα που επιτέλεσε με τη Χάρη του Θεού ο Όσιος Δαβίδ.

Αύριο, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Μαρτύρων, τα οποία θα κομίσει ο Μητροπολίτης μας και τα οποία θα τοποθετηθούν εντός της Αγίας Τραπέζης κατά την ημέρα των Εγκαινίων.

Μεθαύριο, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου , στις 6.30 το πρωί θα αρχίσει ο Όρθρος και εν συνεχεία θα τελεσθούν η Ακολουθία των Εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και ακολούθως θα τελεσθεί ο Αρχιερατικός Εσπερινός των Ονομαστηρίων του Ποιμενάρχου μας κ. Φιλοθέου.

Η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό έως τις 15 του μηνός, οπότε και θα αναχωρήσει στη 1 το μεσημέρι.

Η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος φυλάσσεται στην ομώνυμη Ανδρώα Ιερά Μονή στην Εύβοια, η οποία αποτελεί πνευματικό καταφύγιο όχι μόνο για τους Ευβοείς αλλά και για κάθε πιστό που προσέρχεται με πίστη, προκειμένου να λάβει τη Χάρη του Θεού και την ευλογία του θαυματουργού Οσίου.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε τον σύνδεσμο ΕΔΩ




Google News



ΠΗΓΗ

Related posts

Ο κακός σήμερα μπορεί να γίνει Άγγελος αύριο!

admin

Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος προς μαθητές: «Εκεί ανθίζει η αληθινή παιδεία»

admin

Μητροπολίτης Παροναξίας: Σε μια εποχή που αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς η γνώση είναι δύναμη

admin

Αφήστε ένα σχόλιο