Μια ομάδα που πολλά νέα πρόσωπα και μια προσπάθεια για την δημιουργία από την αρχή κάτι διαφορετικού στο ποδόσφαιρο που θέλει να παίζει. Με τη νέα εποχή του Ιμανόλ Αλγουαθίλ να έχει ήδη πετύχει βασικούς στόχους σε μια ξέφρενη πορεία 7 σερί νικών μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον ΟΦΗ.
Με πρωταγωνιστές στο χορτάρι σε κάθε γραμμή και με σημείο αναφοράς έως τώρα τον MVP του ματς με την Καλαμάτα. Τον Ζότα Σίλβα που στα… μαθηματικά των πρώτων μηνών του νέου Ολυμπιακού παίρνει άριστα!
Ο Πορτογάλος εξτρέμ που ήρθε με μεταγραφή από την Νότιγχαμ Φόρεστ το καλοκαίρι εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε απαραίτητο «συστατικό» της ομάδας, παίκτης που δεν βγαίνει από το βασικό και ο λόγος γίνεται κατανοητός κάθε φορά που ο Ζότα Σίλβα πατάει στο χορτάρι.
Ένα «πολυεργαλείο» από τα λίγα με τρομερή δουλειά σε όλους τους τομείς που τα κάνει όλα και συμφέρει.
Η συμβολή του έως τώρα στα καθαρά στοιχεία του αγώνα; Από τα 15 ματς που έχει δώσει ο Ολυμπιακός την τρέχουσα σεζόν έχει παίξει στα 14 μετρώντας 5 γκολ και 1 ασίστ, όλα στο πρωτάθλημα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μετά το χατ-τρικ με την Καλαμάτα ο Ζότα βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ του πρωταθλήματος μαζί με τον Βάργκα.
O Πορτογάλος άσος που από την προετοιμασία κιόλας έδειξε πόσο πολύτιμος μπορεί να είναι στα χέρια του προπονητή του κάνοντας πράγματα που λίγοι έδειχναν τότε έτοιμοι να κάνουν.
Ο Ζότα που με τον Μεντιλίμπαρ είχε ρόλο κυρίως πίσω από τον επιθετικό κάτι που άλλαξε με τον Ιμανόλ όπου τον καθιέρωσε στα εξτρέμ θεωρώντας πως από εκεί μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα. Και δεν μιλάμε απλά για έναν επιθετικό παίκτη που βάζει γκολ και δίνει ασίστ, σε μια σεζόν όπου το γκολ ήταν «θέμα» για τους ερυθρόλευκους έχοντας στο πρωτάθλημα μόλις 7 πριν τα 5 επί της Καλαμάτας.
Είναι παίκτης με το dna του συλλόγου, παθιασμένος όσο λίγοι βγάζει το 100% σε κάθε ματς, τρέχει, μαρκάρει, πιέζει και συμβάλλει σε όλο το πακέτο του ποδοσφαίρου που αρέσει στον Ιμανόλ. Για αυτό άλλωστε και είναι ένα από τους παίκτες που δεν τον αλλάζει με τίποτα από το βασικό σχήμα ο Βάσκος τεχνικός.
Βασικός στα 7 από τα 8 ματς (μόνο στο Αγρίνιο δεν ξεκίνησε ερχόμενος από τον πάγκο και βοηθώντας στο να «κλειδώσει» το διπλό ο Ολυμπιακός) ο Ζότα Σίλβα είναι από τις σταθερές της νέας ομάδας και με διαφορά έως τώρα ο πιο επιδραστικός παίκτης της.

