free hit counter
Image default
Ορθοδοξία

Πώς θα εορτάσει τα ονομαστήριά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών


Αρχιεπίσκοπος Αθηνών:Την 15η Ιουνίου, ημέρα μνήμης του Οσίου Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου, άγει τα ονομαστήριά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’.

Στο πλαίσιο αυτό, την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026, το πρωί, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Οσίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής, παρουσία του Αρχιεπισκόπου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 19.00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του “Ιστορικού Αρχείου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β’ στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Στους χώρους του φυλάσσεται και εκτίθεται σημαντικό αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό και σπάνια προσωπικά αντικείμενα από την μακρά διακονία του Αρχιεπισκόπου, αναδεικνύοντας το εκκλησιαστικό, κοινωνικό και ποιμαντικό έργο του, ως Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και ως Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Το Ιστορικό Αρχείο το οποίο αποτελεί ευγενική χορηγία του κ. Αθανασίου και της κυρίας Μαρίνας Μαρτίνου, έρχεται να συμπληρώσει, μαζί με την Πρότυπη Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας, ένα σημαντικό τρίπτυχο προσφοράς, με στόχο να αποτελέσουν ζωντανές κυψέλες γνώσης, πολιτισμού, συνάντησης και πνευματικής παρακαταθήκης στην ιδιαίτερη πατρίδα του Αρχιεπισκόπου, τα Οινόφυτα Βοιωτίας.




Google News



ΠΗΓΗ

Related posts

Τι μπορούμε να διδαχθούμε από τον πρώτο Ορθόδοξο Επίσκοπο της Αμερικής;

admin

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ρίχνει την πρώτη μπαλιά …

admin

Μητρόπολη Νέας Σμύρνης: “Ο Γάμος μας. Στην ενορία ή στο κτήμα;”

admin

Αφήστε ένα σχόλιο