free hit counter
OPENNEWS
Image default
Αθλητικά

F1: Η FIA δίνει το «πράσινο φως» για Κατάρ και Άμπου Ντάμπι


Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, σχετικά με τη διεξαγωγή των δύο τελευταίων αγώνων της φετινής σεζόν της Formula 1 σε Κατάρ και Άμπου Ντάμπι, παρά την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή έχουν δημιουργήσει ερωτήματα γύρω από το φινάλε του πρωταθλήματος, ιδιαίτερα μετά τα προβλήματα που προκάλεσε η σύγκρουση νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Τα GP σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία επηρεάστηκαν, ενώ ο αγώνας του Μπαχρέιν μεταφέρθηκε τελικά στη Μαλαισία.

Το κλίμα επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τις επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ, αλλά και από την κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και τους υποστηριζόμενους από το Ιράν Χούθι της Υεμένης. Η πυραυλική επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο King Khalid του Ριάντ, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 13 ανθρώπων, ενίσχυσε τις ανησυχίες για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Παρά τα παραπάνω, τόσο η Formula 1 όσο και η FIA εξακολουθούν να έχουν ως βασικό πλάνο την πραγματοποίηση των δύο τελευταίων GP όπως έχουν προγραμματιστεί. Ο επικεφαλής της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, είχε ήδη εκφράσει την αισιοδοξία του για την ομαλή διεξαγωγή τους, με την Ίμολα να έχει παρουσιαστεί ως πιθανή εναλλακτική λύση σε περίπτωση νέας σοβαρής κλιμάκωσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μπεν Σουλαγέμ, ο οποίος υπογράμμισε ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος που να θέτει υπό αμφισβήτηση τους αγώνες σε Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Όλα είναι καλά. Τα παιδιά μου βρίσκονται εκεί. Πιστεύετε ότι θα τα άφηνα αν υπήρχε πραγματικός κίνδυνος; Πρέπει να είμαστε λογικοί. Αυτά που παρουσιάζονται στα μέσα ενημέρωσης και την τηλεόραση συχνά διαφέρουν από την πραγματικότητα. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, αλλά αυτή τη στιγμή μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή και οι δύο αγώνες θα πραγματοποιηθούν», ανέφερε.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η FIA έχει προετοιμαστεί και για το ενδεχόμενο αλλαγής των δεδομένων, διαθέτοντας εναλλακτικές λύσεις σε επίπεδο στελεχών και αξιωματούχων εφόσον προκύψουν περιορισμοί στις μετακινήσεις.

«Η FIA είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο. Εάν υπάρξουν διοικητικές απαγορεύσεις ταξιδιών, έχουμε εφεδρικές ομάδες διευθυντών αγώνα και αγωνοδικών. Ταυτόχρονα, λειτουργούμε με κοινή λογική. Δεν θα θέταμε ποτέ σε κίνδυνο εργαζομένους, οδηγούς ή αξιωματούχους», πρόσθεσε.



ΠΗΓΗ

Related posts

Ανδρούτσος: «Η ψυχή είναι ελίτ»

admin

«Δίκαιη η νίκη του Ολυμπιακού, έπαιξε ρόλο η κόπωση»

admin

Η αποβολή του Αϊτόρ με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Κοϊτά (vid)

admin

Αφήστε ένα σχόλιο