Το CIES Football Observatory ανανέωσε τη λίστα με τους παίκτες της Stoiximan Super League με τη μεγαλύτερη αξία μετά την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.
Η νέα δεκάδα επιφύλασσε εκπλήξεις, καθώς δεν περιλαμβάνει κανέναν ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Η λίστα καταλαμβάνεται αποκλειστικά από τον Παναθηναϊκό (4 παίκτες), τον Ολυμπιακό (3 παίκτες) και τον ΠΑΟΚ (3 παίκτες).
Στην κορυφή βρίσκεται ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Αρμάντο Γκονζάλες, με την εκτιμώμενη αξία του να φτάνει τα 24,42 εκατ. ευρώ. Στην 2η θέση ακολουθεί ο Ζαφείρης του ΠΑΟΚ (21,84 εκατ. ευρώ) και στην 3η θέση ο Γιοέλ Ρόκα των Πειραιωτών (20,63 εκατ. ευρώ).
Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Αζεντίν Ουναΐ του Παναθηναϊκού (18,19 εκατ. ευρώ) και Γκουστάβο Πουέρτα του Ολυμπιακού (17,84 εκατ. ευρώ).
Αναλυτικά η λίστα:
- Αρμάντο Γκονζάλες 24,42 εκατ. ευρώ
- Χρήστος Ζαφείρης 21,84 εκατ. ευρώ
- Γιοέλ Ρόκα 20,63 εκατ. ευρώ
- Αζεντίν Ουναΐ 18,19 εκατ. ευρώ
- Γκουστάβο Πουέρτα 17,84 εκατ. ευρώ
- Ανέστης Μύθου 17,48 εκατ. ευρώ
- Σαντίνο Αντίνο 15,61 εκατ. ευρώ
- Ανδρέας Τεττέη 13,16 εκατ. ευρώ
- Ετιέν Καμαρά 12,10 εκατ. ευρώ
- Ογκνιέν Ούγκρεσιτς 11,21 εκατ. ευρώ

